Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462156869_front_cover
1 / 2

Authentiek zelfvertrouwen (Paperback)

Jacqueline Brassey, Nick Van Dam | Nederlands | 300 pagina's
47,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Veel CEO’s geloven diep van binnen, bewust of onbewust, dat hun carrière puur een kwestie van geluk is en dat ze stiekem inadequaat zijn. Voor hen is dat moeilijk toe te geven omdat we nog gewend zijn aan het hero-management uit de jaren negentig: de leider is de sterke man – of vrouw – die we blindelings volgen.’

Dit is een van de vele urgente inzichten uit het onderzoek van Brassey, Van Dam en Van Witteloostuijn naar onzekerheid op de werkvloer; waar deze vandaan komt en waarom het tijd wordt dat we er opener over worden. Toen ik Brassey hierover in september 2019 interviewde voor Het Financieele Dagblad, vertelde ze me dat we aan de vooravond staan van een revolutionaire ommekeer. Ik hoop en ben ervan overtuigd dat ze gelijk heeft.

Authentiek zelfvertrouwen is een prachtig onderwerp, en deze tijd laat zien dat het belangrijker is dan ooit om hier oog voor te hebben. Niet alleen CEO’s, maar ook werknemers en professionals, mannen net zo vaak als vrouwen, worden in hun functioneren en welzijn belemmerd door de gedachte dat ze niet goed genoeg zijn. Dit levert stress op, en dan hebben we het niet over een beetje gezonde stress; zoals Brassey mij vertelde hebben we het over “een energieslurpende onzekerheid die mensen ervan weerhoudt hun volle potentieel te bereiken”.

Om kunnen gaan met onzekerheid is een van de belangrijkste vaardigheden in de wereld van vandaag en morgen. We hebben verbindend leiderschap nodig, dat van leiders vraagt dat ze zich kwetsbaar durven tonen, feilbaar en in staat tot zelfreflectie. Maar ook voor professionals die niet in een leidinggevende positie zitten is het belangrijk om om te kunnen gaan met onzekerheid. Voortdurende veranderingen, onvoorspelbaarheid, complexe vraagstukken, ambiguë omstandigheden die vragen om standvastige beslissingen – de meesten van ons hebben hier in toenemende mate mee te maken. Dit vraagt erom dat we leren comfortabel te worden met onzekerheid in een competitieve wereld die ons confronteert met moeilijke momenten. Het goede nieuws, leert ons dit evidence based boek, is dat dit mogelijk is. Het ontwikkelen van authentiek zelfvertrouwen via emotionele flexibiliteit is mogelijk en de auteurs van dit boek hebben een geweldige manier gevonden om dit op een praktische en toegankelijke manier uit te leggen. Het is een boek dat thuishoort in de boekenkast van elke werknemer, leider, HR- en Learning & Development-professionals.

Maartje Laterveer is auteur, spreker en consultant, gespecialiseerd in Diversiteit en Inclusie

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jacqueline Brassey, Nick Van Dam
  • UitgeverijVakmedianet
  • ImprintVakmedianet

Reviews

Authentiek zelfvertrouwen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!