Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs (Hardback)

6e druk 2020

Jan de Leeuw | Nederlands | 216 pagina's
29,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Deze uitgave wordt ondersteund door de website www.damon.nl/hbo.

Dit is een studieboek over bedrijfsethiek en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor opleidingen in het hoger (beroeps)onderwijs. In deze volledig geactualiseerde zesde editie is er ruim aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid, privacy, discriminatie en social media.

Dit boek omvat twee delen. Het eerste deel betreft ethiek, bedrijfsethiek en beroepsethiek. Het gaat om vijf hoofdstukken: ethiek, bedrijfsethiek en MVO, bedrijfscultuur en bedrijfscodes, beroepsethiek, een stappenplan ethiek en een instructie met het oog op debatteren over ethiek.

Deel twee van het boek gaat over de praktijk van ethisch handelen van bedrijven: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het betreft hoofdstukken over marketing, marketingcommunicatie, Human Resource Management, social media en digitalisering. In het laatste hoofdstuk wordt dieper ingegaan op bedrijfsleven en mensenrechten.

Elk hoofdstuk bevat een verwerkingsparagraaf met cases en debatstellingen. In het boek zijn meer dan zeventig cases uit het bedrijfsleven opgenomen. Er is ook een uitgebreide index toegevoegd. Het boek wordt ondersteund door een website, waarop nieuws, opdrachten en oefentoetsen te vinden zijn.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jan de Leeuw
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF
  • ImprintUitgeverij Damon VOF

Reviews

Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs (Hardback)
Schrijf als eerste een review!