Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789464369687_front_cover
1 / 1

De botten van Bach (Paperback)

Een cultuurgeschiedenis van de menselijke schedel

In De botten van Bach vertelt Jan Huijbrechts de wervelende en fascinerende geschiedenis van de mensheid aan de hand van onze hersenpan.

Jan Huijbrechts | Nederlands | 368 pagina's
Kies je product:
27,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Waarom stonden er doodshoofden op piratenvlaggen? Waar zijn de schedels van beroemde componisten zoals Mozart, Haydn en Beethoven gebleven? Waarom gebruikten de Bulgaren het hoofd van een graaf van Vlaanderen als drinkbeker? Hingen de Kelten de afgehakte hoofden van hun verslagen tegenstanders op aan hun paarden? Was een Romeinse keizerin een wegbereidster voor de forensische wetenschap?

Jan Huijbrechts zorgt ervoor dat u zich het hoofd niet hoeft te breken over deze brandende vragen. In De botten van Bach vertelt hij de wervelende en fascinerende geschiedenis van de mensheid aan de hand van onze hersenpan. Hij gidst de lezer aan de hand van verhalen over beroemde en minder beroemde schedels door de wondere wereld van koppensnellers, craneokleptomanen, grafrovers en osteopaten. Daarbij ontbreken Shakespeare, Goethe en Lord Byron niet, evenmin als Edgar Allan Poe, Herman Melville en Arthur Conan Doyle.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jan Huijbrechts
  • UitgeverijErtsberg B.V.
  • ImprintErtsberg

Reviews

De botten van Bach (Paperback)
Schrijf als eerste een review!