Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Pieter Lakeman, de terriër (E-book)

Jan Libbenga | Nederlands
12,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Over de val van DSB en andere spraakmakende affaires

Pieter Lakeman gaf in het najaar van 2009 als voorzitter van de Stichting Hypotheekleed de DSB Bank het laatste duwtje. Na zijn oproep aan spaarders om hun geld bij de bank van Dirk Scheringa weg te halen, verdween uiteindelijk 622 miljoen euro uit de kluizen in Wognum.

Portret van de luis in de pels van het Nederlandse bedrijfsleven

Al dertig jaar maakt de voormalige econometrist jacht op malverserende bedrijven. Hij bracht misstanden rond Ogem, HAL en Koninklijke Scholten Honig aan het licht en voerde een verbeten strijd tegen de familie Lubbers. Namens Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI) voerde hij jarenlang jaarrekeningprocedures en hij kruiste de degens met onder meer Ahold, KPN, Fokker/DASA, Schiphol en Slavenburgs Bank. Hij voerde tal van tuchtklachten tegen accountants, mobiliseerde gedupeerde zuivelboeren bij een miljoenenclaim tegen Coberco, maar keurde ook de brochures van het beleggingsfonds Legio Lease goed.

Zijn tegenstanders, verenigd in Lakemanleed, noemen hem een groot gevaar voor de staat. Maar er is ook waardering voor zijn werk: Hij hanteert de zaag, waar toezichthouder AFM al jarenlang talmt.

Journalist Jan Libbenga portretteert in Pieter Lakeman, de terriër deze luis in de pels van het Nederlandse bedrijfsleven. Lakeman sprak uitgebreid met de auteur en stelde voor dit boek zijn complete archief ter beschikking.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jan Libbenga
  • UitgeverijPark Uitgevers
  • ImprintNieuw Amsterdam

Reviews

Pieter Lakeman, de terriër (E-book)
Schrijf als eerste een review!