Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789060389102_front_cover
1 / 2

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten (Hardback)

De reis naar binnen van mensen met dementie

Jan Pieter van der Steen | Nederlands | 192 pagina's
22,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In dit boek worden vier thema's uitgediept: 'Ouder worden', 'Dementie, de onontkoombare reis naar binnen', 'Dementie in de laatste fase: ligt hier nog een mens?' en tot slot: 'Dementie en euthanasie, een onmogelijke combinatie?' Elk thema wordt voorafgegaan door een stukje uit de biografie van mijn moeder. In zeventien jaar heeft zij alle fasen van de ziekte dementie doorlopen.

Dementie betekent teruggaan in de tijd. Vroeger wordt nu en binnen wordt buiten. De moeder van de auteur stuit op een onverwerkte traumatische gevoelens uit het verleden die zich niet meer laten wegdrukken of corrigeren. Zij(door)leeft deze traumatische gebeurtenissen opnieuw, echter nu zonder het corrigerende en normerende 'ik'. Dementie geeft zo ruimte aan stilgezwegen trauma's uit het verleden.

Elk van de vier bovengenoemde thema's zorgt voor veel vragen. Deze vragen hebben we voorgelegd aan de vertegenwoordigers van dertien verschillende maatschappelijke en religieuze stromingen in Nederland. Hun waardevolle bijdragen zijn uitgewerkt in elk hoofdstuk.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jan Pieter van der Steen
  • UitgeverijChristofoor, Uitgeverij
  • ImprintChristofoor, Uitgeverij

Reviews

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten (Hardback)
Schrijf als eerste een review!