Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ondernemer in psychologie (Paperback)

Een biografie

Jan Schouten | Nederlands | 336 pagina's
29,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Jan Schouten is ondernemer in psychologie. Opschudden is zijn handelsmerk. In 1974 promoveert hij op een proefschrift met de titel Vrijheid in werken. Autonomie, bedrijfsdemocratie en assertivi-teit, daar gaat het om. ‘Welzijn op de werkplek is even belangrijk als productie,’ schrijft Schouten. Het klinkt in de jaren ’70 als een revolutie. Dit proefschrift wordt de opmaat naar een carrière die even succesvol als non-conformistisch is.

Bij het grote publiek breekt Jan Schouten door in 1979 als hij voor de AVRO TV-lessen over asserti-viteit verzorgt. Vriend en vijand vinden daar wat van. Volkskrantjournalist Jan Blokker noemt Jan een ‘zielenknijper die fröbelt aan menselijk gedrag’. En wetenschappers roepen: ‘Jan Schouten is een geldwolf die de psychotherapie vercommercialiseert.’

Maar Schouten zet door. Een van zijn leefregels luidt: Mag het niet, dan doen we het juist!’ Jan richt samen met Boris Nelissen Schouten & Nelissen op, een bedrijf dat mensen traint in ‘nee zeg-gen’. 40 jaar later is het een van de grootste trainingsbureaus voor persoonlijk leiderschap, ma-nagement, stress en vitaliteit van Nederland.

In 1995 verrast Schouten de voetbalwereld door voorzitter te worden van het zieltogende FC Den Bosch. De ‘doctor in de psychologie’ beweegt zich met even groot gemak tussen supporters van de harde kern, KNVB-bobo’s en ‘nagemaakte mensen in net pak’. Hij helpt de club op weg naar de eredivisie.

75 jaar is Schouten als hij in 2015 New Heroes opricht, een online trainingsplatform. Schouten schudt zo opnieuw de gevestigde orde op, in dit geval die van de trainers en opleiders. Zet hij daarmee niet de toekomst van ‘zijn’ Schouten & Nelissen op het spel? Of is New Heroes de ver-volmaking van zijn ideaal: soft skills beschikbaar maken voor iedereen waar ter wereld ook?

Frans van Gaal schetst het leven, de successen en de blunders van een wetenschapper met een boodschap, een ondernemer in psychologie, oprichter, pionier, zeezeiler, voetbalvoorzitter, orga-nisatie-ontwikkelaar, vader, auteur. In alles non-conformist. En tegelijkertijd kind van zijn tijd.

Trefwoorden: ondernemer psychologie handleiding

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jan Schouten
  • UitgeverijDuuren Media, Van
  • ImprintDe CoPublishers

Reviews

Ondernemer in psychologie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!