Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Souvenir (Hardback)

'Souvenir' laat een overzicht zien van de recente schilderijen van beeldend kunstenaar Jasper Hagenaar.

Jasper Hagenaar | Nederlands | 124 pagina's
35,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'Souvenir' laat een overzicht zien van de recente schilderijen van beeldend kunstenaar Jasper Hagenaar. Hagenaar maakt voornamelijk kleine, intieme schilderijen. Het zijn voorstellingen van keramieken vazen, tropische landschappen, speelgoed dinosaurussen, cowboys en andere jeugdidolen, opgesloten tussen de nauwe barrières van het schilderdoek. Het lijken waterige flarden van herinneringen die deel uitmaken van een persoonlijk verhaal. Op een vreemde manier heel vertrouwd, zoals die oude glimlachende portretfoto die thuis al jarenlang op de schoorsteenmantel staat. (Rieke Vos, 2016)

Robbert Roos, directeur van kunsthal Kade Amersfoort en kunstcriticus, schreef een tekst voor de publicatie waarin hij de belangrijkste thema’s en ontwikkelingen binnen het werk van Hagenaar beschrijft.

In 2012 was Hagenaar winnaar van zowel de jury als de publieksprijs van de koninklijke prijs voor vrije schilderkunst. De twee winnende werken zijn het beginpunt van het boek waarin vervolgens de ontwikkeling van zijn werk tot en met 2019 wordt getoond. Het boek laat een ruime selectie schilderijen zien aangevuld met zaaloverzichten waarop de specifieke monumentale manier van tentoonstellen die Hagenaar eigen is wordt getoond. Context – creative studio verzorgde de vormgeving van het boek en heeft deze monumentaliteit als uitgangspunt genomen voor het ontwerp.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jasper Hagenaar
  • UitgeverijUitgeverij Lecturis B.V.

Reviews

Souvenir (Hardback)
Schrijf als eerste een review!