Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De Stadsvogelaar & andere verhalen (Paperback)

Jip Louwe Kooijmans | Nederlands | 110 pagina's
Kies je product:
12,95

Op voorraad

Binnen vijf werkdagen in huis

Veilig betalen met:

‘De stadvogelaar & andere verhalen’ is een bundel van veertig korte verhalen over het leven van Jip Louwe Kooijmans als kind, als amateur en als professional. Hij wordt geprikkeld door het onbekende van het alledaagse. In Amsterdam waar hij woont, in Oegstgeest waar hij opgroeide en de rest van de wereld waarin hij werkt en rondreist. Na het eerste verhaal, zijn de verhalen chronologisch gerangschikt naar openingsalinea en diepen het leven uit van toen naar nu. De waargebeurde verhalen zijn grappig of ontroerend, soms informatief en altijd heel persoonlijk. Nooit eerder was een vogelaar zo openhartig.

‘Hij doet het al jaren, op het obsessieve af: kijken naar de stad door de ogen van vogels (…) en ziet hij dingen die anderen niet zien’.

- Caspar Janssen (de Volkskrant, 2014)

‘Met dit boek slaagt de schrijver (Jip) erin om op een prachtige manier een aantal ervaringen als gedreven stadsornitholoog bekend te maken. Tegelijkertijd toont hij op een bevattelijke manier aan dat ook de stad een boeiend biotoop vormt voor vogels en mensen’.

- Jenny De Leat (onderzoeker aan de Universiteit van Gent en auteur van de serie ‘Vogels rondom ons’)

Jip Louwe Kooijmans (1966) is vogelaar en muzikant, van jongs af aan gefascineerd door vogels en gitaren. Hij raakte geïnteresseerd in stadsvogels toen hij ontdekte dat de vogels in zijn eigen straat zich niet hielden aan wat in de boekjes over deze soorten beschreven staat. Hij verdiepte zich meer en meer in de stad en haar vogels. Zijn werk is zijn passie, muziek is zijn uitlaatklep. Hij publiceerde verschillende boeken over vogels in het stedelijk gebied.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jip Louwe Kooijmans
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

De Stadsvogelaar & andere verhalen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!