Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Fierce (Hardback)

De geschiedenis van de panterprint

Fierce van Jo Weldon is het complete boek over panterprint, ooit uitsluitend voor royalty en nu geliefd bij iedereen. Hoe heeft dit patroon zoveel betekenissen gekregen? En waar komt het vandaan?

Jo Weldon | Nederlands | 232 pagina's
22,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Fierce van Jo Weldon is een heerlijk cadeauboek voor iedereen die van deze populaire print houdt. In dit weelderige boek beschrijft Jo Weldon de geschiedenis van ’s werelds meest geliefde patroon: de panterprint. Weldon viert de schoonheid, de plaats die panter inneemt in onze cultuur én de vrouwen die fierce genoeg zijn om het te dragen. Want in tegenstelling tot de machtige roofdieren waarvoor het een camouflage is, hebben mensen juist altijd luipaardprint aangetrokken om opgemerkt te worden. Draag je leopard, dan wil je publiek.

Deze decadente print, ooit uitsluitend voor royalty, is geliefd bij iedereen. En al vanaf de introductie was het een sensatie: het werd omarmd door trendsetters en sterren als Josephine Baker en Marilyn Monroe. Maar nu nog steeds dragen ook celebrities en influencers het graag, van Beyoncé tot Monica Geuze. Het is verleidelijk, luxueus, gevaarlijk en speels tegelijk. Hoe heeft dit patroon zoveel betekenissen gekregen? En waar komt het vandaan? Lees er alles over in dit prachtige cadeauboek, Fierce van Jo Weldon.

‘Een geschiedenis vol symboliek: van kracht tot verleiding.’ – The Guardian

‘Als je net zoveel van panterprint houdt als ik, dan is dit hét boek voor jou. Uitstekend geresearcht, Jo behandelt alle aspecten van de geschiedenis én het belang van leopard.’ – Style Crone

Fierce is leuk en entertaining en een en al inspiratie.’ – NewsOK

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jo Weldon
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Fierce (Hardback)
Schrijf als eerste een review!