Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

1919, een jaar van (on)vrede (Paperback)

Johan Van Duyse | Nederlands | 210 pagina's
Kies je product:
24,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'1919: Een jaar van (on)vrede' is het kleine verhaal over de grote geschiedenis van 1919, over de onvoorstelbare impact van dat ‘grote’ op de kleine mens en zijn omgeving.

Want op 12 november 1918 ging de wereld niet zomaar over tot de orde van de dag. Tijdens de eerste maanden na de wapenstilstand werd er moeizaam een nieuwe wereld geboetseerd door hoge heren. Nog moeilijker was het voor burgers, vluchtelingen, soldaten, verminkten, weduwen en wezen om vier jaar weg te gommen, als dat al kon. Toch bestond er voor landen, mensen, politici, winnaars en verliezers maar één weg: ‘domweg slim opnieuw beginnen’.

Johan Van Duyse (Stekene, 1953) schreef in diverse tijdschriften en boeken over de Eerste Wereldoorlog. Deze passie, begonnen met het als soldaat aardappelen rapen in Mesen, bracht hem al naar Australië en Nieuw-Zeeland. Hij is stichtend lid van de ‘Vrienden van het In Flanders Fields Museum’ in Ieper, erkend Westhoekgids en veelgevraagd spreker. Tot 2018 werkte hij als strategisch adviseur voor kleine ondernemingen bij een werkgeversorganisatie.

Voor Uitgeverij Aspekt werkte Van Duyse ook mee aan ‘Het dramatische jaar 1919’.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Johan Van Duyse
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

1919, een jaar van (on)vrede (Paperback)
Schrijf als eerste een review!