Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bloedfraude (Paperback)

In de biografie Bloedfraude brengt journalist John Carreyrou de schokkende waarheid achter Theranos, het bedrijf dat door Silicon Valley-ster Elizabeth Holmes opgericht werd, aan het licht.

John Carreyrou | Nederlands
Kies je product:
24,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De biografie Bloedfraude, de Nederlandse vertaling van de New York Times-bestseller Bad Blood van Pulitzerprijswinnaar John Carreyrou, vertelt het verhaal van ‘de nieuwe Steve Jobs’ Elizabeth Holmes, wiens fraudezaak in 2021 voor de rechter kwam.

Op haar negentiende richtte Elizabeth Holmes de meest veelbelovende start-up van Silicon Valley op: Theranos. Haar revolutionaire idee was een nieuwe, snelle manier van bloedtesten, die de medische wereld op zijn kop zou zetten. Al in het eerste jaar haalde Holmes het ongekende bedrag van 45 miljoen dollar op en haar portret prijkte op alle businesskranten en -bladen. Extraordinary, werd het genoemd. Maar haar bedrijf bleek gebaseerd op leugens en vervalste testresultaten, en Holmes voerde een schrikbewind om haar moedwillige fraude te verhullen.

De meermaals bekroonde Wall Street Journal-journalist John Carreyrou ontmaskerde Holmes en zijn onthullingen brachten haar ten val. Zijn diepgravende journalistieke onderzoek is de basis voor dit adembenemende en shockerende boek over een evil woman en de waanzin van het snelle geld.

Van Bloedfraude verschijnt in 2022 zowel een film als een miniserie. In de verfilming, Bad Blood, zal de hoofdrol door Jennifer Lawrence worden vertolkt. In de serie op Disney+, The Dropout, zullen acteurs als Amanda Seyfried, Stephen Fry, Sam Waterston en Elizabeth Marvel hun opwachting maken.

‘IJzingwekkend.’ – The New York Times

‘De liegende koningin van Silicon Valley.’ – Het Financieele Dagblad

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)John Carreyrou
  • Vertaler(s)Bill Oostendorp, Joost van der Meer
  • UitgeverijXander Uitgevers B.V.
  • ImprintXander Uitgevers B.V.

Reviews

Bloedfraude (Paperback)
Schrijf als eerste een review!