Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Bijna een paradijs (Paperback)

John Cheever | Nederlands
19,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'Dit is een verhaal om in bed te lezen, op een regenachtige avond in een oud huis.' Zo begint het verhaal van Lemuel Sears, zakenman op leeftijd en een gevoelsmens met het hart op de juiste plaats. Wanneer zijn geliefde schaatsmeertje in het idyllische stadje Janice plots verandert in een vuilstortplaats, laat hij tot op de bodem uitzoeken wat daarachter steekt. Zeer tegen de zin van de lokale autoriteiten en hun maffiaconnecties doet hij zijn uiterste best om de vervuiling van het meertje een halt toe te roepen.

Ondertussen houdt ook zijn eigen gevoelsleven hem bezig. Hij valt voor de mooie, wispelturige makelaar Renée, die hij in de rij bij de bank ontmoet. Hun affaire heeft voor hem een bitterzoet tintje - misschien is dit wel de laatste keer dat de liefde zich aandient. Maar het leven heeft een verrassing voor hem in petto in de vorm van Renées liftbediende Eduardo.

BIJNA EEN PARADIJS is het laatste werk van John Cheever. Deze moderne fabel over de oude romanticus Sears die in de twintigste-eeuwse maatschappij met al haar snelwegen, supermarkten en fastfoodfilialen op zoek blijft naar zuiverheid, waarachtigheid en liefde, schreef Cheever in de wetenschap dat hij niet lang meer te leven had. Cheevers zwanenzang is naast aangrijpend ook buitengewoon geestig en bovenal vreugdevol. Voor deze uitgave werd de vertaling volledig herzien door Rebecca Wilson.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)John Cheever
  • Vertaler(s)C.A.G. van den Broek
  • UitgeverijGennep B.V., Uitgeverij Van

Reviews

Bijna een paradijs (Paperback)
Schrijf als eerste een review!