Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789059087811_front_cover
1 / 1

Thomas More (Paperback)

een leven in vijf vriendschappen

Joris Tulkens | Nederlands
€ 25,99

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

"Toen ik de cel betrad, trof ik mijn vader aan met tranen in de ogen.
'Vader, bent u bang? Misschien lucht het op als u erover spreekt.' Hij keek lange tijd zwijgend voor zich uit en knikte toen langzaam. 'Bang voor de dood?' Hij schudde het hoofd. 'Niet voor de dood, lieve dochter.
Ik ben bang voor de martelingen.' Toen ik later op de dag afscheid nam, zag ik zijn glimlach weer tevoorschijn komen. Dat moest ook wel, aangezien ik al zijn tranen had meegenomen om ze thuis in eenzaamheid uit te huilen.

Joris Tulkens vertelt de op- en ondergang van Thomas More, schrijver van Utopia. Hij doet dit aan de hand van vijf getuigenissen, vijf vrienden die hem van nabij hebben gekend en elk een ander facet van zijn leven en ideeën beschrijven: Desiderius Erasmus, Pieter Gillis, Hendrik VIII, Thomas Cromwell en zijn lievelingsdochter Margaret. Op het einde komt More zelf aan het woord om hun oordeel te weerleggen of te nuanceren.

JORIS TULKENS is thuis in de zestiende eeuw. Hij schreef eerder boeken over Erasmus, Vesalius, Johanna de Waanzinnige, Pieter Gillis, Nicolaes Cleynaerts. Telkens weer slaagt hij erin de innerlijke wereld,
het karakter, de verdiensten en de zwakheden van zijn hoofdpersonages te doorgronden en hen in een vlot lezend verhaal neer te zetten als mensen van vlees en bloed. Tegelijk schetst hij een levendig beeld van het begin van onze moderne tijden.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Joris Tulkens
  • UitgeverijStandaard Uitgeverij - Algemeen
  • ImprintDavidsfonds/Infodok

Reviews

Thomas More (Paperback)
Schrijf als eerste een review!