Samen luisteren in de stilte (Paperback)

Anselm Grün , Jos Douma , Thomas Quartier , John Lapré , Peter Halldorf , Elsbeth Gruteke
€ 16,99
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Samen luisteren in de stilte
Lectio Divina met 40 oefeningen
Lectio divina is een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God in zijn Woord te komen. Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte).
In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Diverse auteurs dragen aan dit boek bij, onder wie de bekende predikant Jos Douma die al jaren bezig is om lectio divina in Nederland op de kaart te zetten, maar ook de veel gelezen monnik Anselm Grün, die schrijft welke plek dit bijbellezen in het klooster inneemt. Daarnaast zijn er bijdragen van auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.
Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de bijbel op weg te gaan naar Pasen. Bij het boek wordt een digitale kaart beschikbaar gemaakt, waarop alle plaatsen van lectio divina in Nederland in beeld worden gebracht.
Samen luisteren in de stilte (Paperback) Auteur Anselm Grün Samen luisteren in de stilte (Paperback) Auteur Jos Douma Auteur Thomas Quartier Auteur John Lapré Auteur Peter Halldorf Auteur Elsbeth Gruteke
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Anselm Grün, Jos Douma, Thomas Quartier, John Lapré, Peter Halldorf, Elsbeth Gruteke
Pagina's 160
Druk 1
Imprint Jongbloed Boeken
Uitvoering Paperback
Publisher name Jongbloed, Uitgeverij
ISBN 9789033801709
Verschijningsdatum 22 feb. 2019
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen