Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Faber Pallets (Hardback)

Kees Faber, Jef de Jager, Peter Zwaal | Nederlands | 338 pagina's
29,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

"Expansiegeweld mag niet leiden tot het verdwijnen van het eigene van een familiebedrijf, het in vrijheid en onafhankelijkheid kunnen ondernemen. Zoals bij veel soortgelijke bedrijven dreigt het gevaar dat het gerund gaat worden alsof het een beursgenoteerde onderneming is. Kortetermijnsuccessen gaan dan een te grote rol spelen, de overhead grijpt de macht en interne krachten worden onvoldoende benut. Familiebedrijven zijn effectiever als het gaat om langetermijngerichtheid, snelle besluitvorming en waardegedrevenheid." Kees Faber

Welke kenmerken vertonen succesvolle familiebedrijven? Welke invloed heeft de onderneming op de familie en andersom? Tientallen theorieën en managementboeken zijn over het familiebedrijf geschreven maar de beste antwoorden komen toch uit de praktijk.

In Faber Pallets, kroniek van een familiebedrijf lees je hoe deze onderneming zich evolueerde van een kuiperij tot één van de grootste palletpooling bedrijven van Europa met een omzet van ruim 340 miljoen Euro en meer dan 20 miljoen gerepareerde en geproduceerde pallets.

Drie generaties staan sinds 1935 aan het roer van deze succesvolle onderneming uit Assen. Hoe dit familiebedrijf zich in 85 jaar ontwikkelde van ‘F. Faber – Fabriek v. Houtbewerking’ tot het huidige ‘Faber Halbertsma Group’ wordt door oud-directeur Kees Faber tot in detail verteld. Het verhaal is opgetekend door Jef de Jager, auteur van o.a. Albert Heijn, de memoires van een optimist en De King-familie, geschiedenis van een pepermuntje. De historische feiten zijn nauwkeurig onderzocht door Peter Zwaal, bedrijfshistoricus en auteur van twee brouwerijgeschiedenissen: Bavaria : biografie van een brouwerij en familie uit Lieshout en Amstel, het verhaal van ons bier : 1870-heden.

Faber Pallets – kroniek van een familiebedrijf gaat niet alleen over de geschiedenis van een familie en haar onderneming. Het boek is ook een praktijkverhaal over strategische keuzes om de onderneming te laten groeien zonder de waarden van het familiebedrijf verloren te laten gaan. Het laat zien hoe de dynamiek van de familie van invloed is op de onderneming en andersom. Hoe persoonlijke relaties binnen en buiten de familie konden uitmonden in bittere verwijten en hoe de familie, door te kiezen voor het bedrijf, een succesvolle onderneming wist neer te zetten. Uiteraard wordt ook uitgebreid ingegaan op de opvolging, iets waar veel familiebedrijven mee worstelen.

Faber Pallets, kroniek van een familiebedrijf is bedoeld voor iedereen met een interesse in familiebedrijven, hetzij professioneel of persoonlijk.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Kees Faber, Jef de Jager, Peter Zwaal
  • UitgeverijGorcum b.v., Koninklijke Van

Reviews

Faber Pallets (Hardback)
Schrijf als eerste een review!