Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789021475288_front_cover
1 / 2

Einddoel Witte Huis 2024 (Paperback)

Koen Petersen | Nederlands | 328 pagina's
Kies je product:
22,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Een onmisbare gids voor als je de Amerikaanse presidentsverkiezingen wilt leren begrijpen.

Elke vier jaar gaan de Amerikanen naar de stembus om de president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Door middel van talloze historische anekdotes en met oog voor grappige details legt Amerikanist en tv-commentator Koen Petersen het proces helder uit.

Wie kan zich kandidaat stellen, hoe werken de voorverkiezingen, hoe zit het met de financiering van de campagnes, waarom wordt de president gekozen door kiesmannen, en niet rechtstreeks door het Amerikaanse volk en hoe kan de kandidaat met de meeste stemmen toch de verkiezingen verliezen? In 21 hoofdstukken loopt Petersen het hele verkiezingsjaar door en geeft de achtergronden bij de begrippen als primaries, caucus, running mate, swing states, en Electoral College. Voor wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil kunnen begrijpen en volgen is Einddoel Witte Huis een onmisbare gids.


‘Een compleet overzicht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, historisch goed onderbouwd en vol relevante feiten.’ – James Kennedy, Universiteit van Utrecht

‘Prettig leesbaar.’ – De Telegraaf


Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Koen Petersen
  • UitgeverijSingel Uitgeverijen
  • ImprintVolt

Reviews

Einddoel Witte Huis 2024 (Paperback)
Schrijf als eerste een review!