Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462087620_front_cover
1 / 1

Vrouwen in Architectuur (Hardback)

Documents and Histories

De eerste publicatie in de nieuwe reeks over meerstemmigheid in architectuur

Lara Schrijver, Indira van ‘t Klooster, Setareh Noorani, Charlotte Thomas, Catja Edens, Hilde Heynen | Nederlands | 208 pagina's
39,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Documents and Histories is de eerste publicatie in de nieuwe serie Vrouwen in architectuur. Met deze reeks belicht nai010 uitgevers ontbrekende stemmen in de architectuur.

Deze eerste publicatie is een pluriforme verkenning van meerstemmigheid in de architectuur. Catja Edens reflecteert op de uiteenlopende rollen van vrouwen in de architectuur. Lara Schrijver strijdt met haar essay voor een verschuiving van rivaliteit naar samenwerking binnen de ontwerppraktijk. Indira van 't Klooster ontwikkelt een vocabulaire die handvatten biedt voor nieuwe analyses. Setareh Noorani spitst zich toe op de ontwikkelingen en de potentie van het alternatieve manieren van archiveren. En Carolina Quiroga schrijft over de feministische en participatieve architectuur van Wilhelmina Jansen en Ada Kuiper-Struyk. Daarnaast bevat de eerste publicatie bijdrages van Gianna Bottema, Brigitte Louise Hansen, Rixt Hoekstra, Ellen van Kessel, Manon Peyrot, Erica Smeets-Klokgieters en Charlotte Thomas.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Lara Schrijver, Indira van ‘t Klooster, Setareh Noorani, Charlotte Thomas, Catja Edens, Hilde Heynen
  • Uitgeverijnai010 uitgevers/publishers
  • Imprintnai010 uitgevers/publishers

Reviews

Vrouwen in Architectuur (Hardback)
Schrijf als eerste een review!