Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462361775_front_cover
1 / 2

Lessen uit crises en mini-crises 2019 (Paperback)

Kies je product:
48,75

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In deze achtste editie in de reeks Lessen uit crises en minicrises worden vijftien bijzondere gebeurtenissen uit het jaar 2019 beschreven en beschouwd. Het jaarboek gaat onder meer in op de containercalamiteit in het Waddengebied, de tramaanslag in Utrecht, de moord op advocaat Derk Wiersum en de cyberaanval op de Universiteit Maastricht. Ook komen kleinere gebeurtenissen aan bod, zoals de stankoverlast in Alblasserdam, de kerkbrand in Hoogmade en de vermeende kaping op Schiphol.

In elk hoofdstuk worden één of meer dilemma’s of thema’s beschouwd die zich ook in toekomstige situaties kunnen voordoen. Bestuurders en professionals werkzaam op het terrein van crisisbeheersing en veiligheidsmanagement kunnen hier hun voordeel mee doen.

Het inleidende hoofdstuk schetst de rode draden uit de casus. Centrale thema’s zijn: het belang van samenwerking en bestuurlijke afstemming bij bovenregionale crises, óók met de functionele keten die soms betrokken is, de boegbeeldrol van de burgemeester, de invloed van sociale media en de noodzaak en beperkingen van risico- en crisiscommunicatie.

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag
  • ImprintBoom bestuurskunde

Reviews

Lessen uit crises en mini-crises 2019 (Paperback)
Schrijf als eerste een review!