Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046962053_front_cover
1 / 1

Outreachend werken (E-book)

basisboek voor werkers in de eerste lijn

Lia van Doorn, Yvonne van Etten, Mirjam Gademan | Nederlands | 239 pagina's
Kies je product:
€ 27,00

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Het was in Nederland altijd taboe om hulp te verlenen aan mensen die daar niet om gevraagd hadden. Maar sinds outreachend werken aantoonbare resultaten oplevert voor de cliënt en zijn omgeving, is de belangstelling ervoor sterk toegenomen. Dit basisboek laat (aankomende) eerstelijns social workers goed beslagen ten ijs komen in deze uitdagende vorm van hulpverlening.

'Outreachend werken' is zeer praktisch en didactisch van opzet. Het bevat een sterke theoretische onderbouwing van de werkwijze. Het praktische gedeelte beschrijft het methodisch handelen: Hoe organiseer je outreachend werk en hoe legitimeer je het? Welke vaardigheden en gedragskenmerken heb je nodig om dit werk te kunnen doen? Hoe treed je cliënten tegemoet? Hoe organiseer je samenwerking met andere instanties of het sociale netwerk rondom de cliënt? De bijbehorende website biedt een uitgebreide verzameling van studiemateriaal: videofragmenten, brochureteksten, opdrachten, formulieren, links en een interactief schema.

Verschil met de vorige druk. In de 2e druk is de doelgroep van het boek binnen de opleidingen verbreedt van MWD naar alle sociale studies, variërend van SPH, CMV, HBO Pedagogiek, TP tot SJD. Het boek is helemaal geactualiseerd. Nieuw zijn de vragen bij elk hoofdstuk.

Voor wie. Voor studenten en social professionals is Outreachend werken een aantrekkelijk basisboek.

Over de auteur(s). Lia van Doorn is lector Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening bij Hogeschool Utrecht. Yvonne van Etten en Mirjam Gademan zijn daar docent/trainer bij het Centrum voor Social Work van Hogeschool Utrecht.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Lia van Doorn, Yvonne van Etten, Mirjam Gademan
  • UitgeverijCoutinho

Reviews

Outreachend werken (E-book)
Schrijf als eerste een review!