Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789460041396_front_cover
1 / 2

Literatuur in de wereld (Paperback)

handboek moderne letterkunde

24,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Literatuur in de wereld gaat over het onderzoek naar de Nederlandse 'schone letteren' - naar literatuur op schrift (romans, verhalen en gedichten), maar ook naar andere teksten en cultuurproducten: krantenartikelen, reclamefolders, lms en websites. Het boek biedt verschillende invalshoeken om zulk materiaal te analyseren. Steeds vanuit een duidelijke stellingname: de Nederlandse letterkunde staat altijd midden in de wereld. Die wereld bestaat uit culturele en maatschappelijke contexten, maar ook uit theoretische inzichten uit de internationale cultuurwetenschappen.

Over de auteurs

De drie redactieleden zijn verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Jan Rock is universitair docent moderne Nederlandse letterkunde. In 2014 verschijnt zijn boek Papieren monumenten. Gaston Franssen is universitair docent Literatuur & Diversiteit en publiceerde in 2008 de studie Gerrit Kouwenaar en de politiek van het lezen. Femke Essink is promovenda en bereidt een proefschrift voor over het beeld van de jaren zestig in adaptaties van literaire werken.

Literatuur in de wereld bevat bijdragen van Stephan Besser, Paul Bijl, Gaston Franssen en Thomas Vaessens, allen werkzaam aan de leerstoelgroep moderne Nederlandse letterkunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast leverden ook Esther Op de Beek, universitair docent aan de Radboud Universiteit, en Yra van Dijk, hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Leiden, een bijdrage.

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijUitgeverij Vantilt

Reviews

Literatuur in de wereld (Paperback)
Schrijf als eerste een review!