Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789023238355_front_cover
1 / 2

Ethiek in praktijk (Paperback)

L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden | Nederlands | 190 pagina's
40,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

"Normen en waarden spelen een belangrijke, vaak vanzelfsprekende rol in het dagelijks handelen. Pas bij morele problemen worden ze expliciet aan de orde gesteld en blijkt de interpretatie ervan tegenstellingen of vragen op te roepen. Hoe analyseer je dergelijke morele problemen? Hoe kun je tot een verantwoorde keuze komen? Daarover gaat dit boek.

Deze druk van 'Ethiek in praktijk' zet de lijn voort van de vorige drukken onder redactie van Van Willigenburg (e.a.). Ook deze keer vormen concrete, morele keuzesituaties het uitgangspunt.
Er is behalve voor praktische analyse ook veel aandacht voor normatief-ethische theorieën, waardoor zichtbaar wordt gemaakt hoe ethische reflectie in de praktijk plaats kan vinden.

De inhoud en opzet van dit boek verschilt echter sterk van die van de vorige drukken. Al vanaf het begin wordt de lezer als het ware aan het werk gezet met concrete morele problemen ontleend aan uiteenlopende (beroeps)praktijken een methodische uiteenzetting en morele argumentatie. Ook is er, meer dan voorheen, aandacht voor waarden als welzijn, autonomie en rechtvaardigheid. Het boek eindigt met een aantal belangrijke fundamentele kwesties, zoals relativisme, tolerantie en (collectieve) verantwoordelijkheid.

Hoewel de uitgave in eerste instantie is bedoeld voor onderwijs in ethiek op academisch en HBO-niveau, is het zeker ook een bron van informatie voor iedereen die zich beroepshalve in de ethiek wil verdiepen."

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden
  • UitgeverijGorcum b.v., Koninklijke Van

Reviews

Ethiek in praktijk (Paperback)
Schrijf als eerste een review!