Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De onweerstaanbare aantrekking van de zwaartekracht (Paperback)

Een ontdekkingsreis door de gekromde ruimtetijd

Luciano Rezzola | Nederlands
26,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het mysterie van de zwaartekracht houdt natuurkundigen al eeuwenlang bezig. In dit boek duikt astrofysicus Luciano Rezzolla in de bizarre en vaak tegenintuïtieve wereld van dit alledaagse verschijnsel.

Rezzolla vertelt hoe uit Einsteins algemene relativiteitstheorie volgt dat de zwaartekracht voortkomt uit kromming van de ruimtetijd, het weefsel waaruit het heelal is opgebouwd. Met handige diagrammen en eenvoudige voorbeelden uit het dagelijks leven maakt hij de anders ondoorgrondelijke wiskunde begrijpelijk.

Vervolgens neemt hij je mee op reis langs neutronensterren en zwarte gaten. Rond deze ultracompacte objecten is de zwaartekracht extreem sterk. Wanneer ze op elkaar botsen, ontstaan zwaartekrachtgolven: rimpelingen in de ruimtetijd die een schat aan informatie bevatten.

Tot slot beschrijft Rezzolla een van de indrukwekkendste wetenschappelijke prestaties van de laatste jaren: de eerste foto van een zwart gat. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van dit iconische beeld.

Dit boek legt niet alleen uit waarom zwaartekracht aantrekt, maar ook waarom fysici er zo door aangetrokken worden. De auteur doet een beroep op je verbeeldingskracht, zodat je gaandeweg gevoel krijgt voor dit onweerstaanbare fenomeen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Luciano Rezzola
  • Vertaler(s)Hans van den Berg
  • UitgeverijVeen Media
  • ImprintNew Scientist

Reviews

De onweerstaanbare aantrekking van de zwaartekracht (Paperback)
Schrijf als eerste een review!