Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Beter in rapporteren (Paperback)

Manon Rundervoort, Eric Tiggeler | Nederlands | 136 pagina's
34,25

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Beter in rapporteren’ helpt je om betere teksten te schrijven, zoals rapporten, papers, verslagen en scripties. In negen hoofdstukken komen alle onderwerpen aan bod die belangrijk zijn als je beter wilt leren rapporteren: hoe zit een rapport in elkaar? Hoe begin je? Hoe schrijf je aantrekkelijk? Hoe werk je de tekst netjes af? Elk hoofdstuk sluit af met een puntsgewijze samenvatting en afsluitende oefeningen. Bij aanschaf van het boek krijg je toegang tot de bijbehorende website, waarop je bij elk hoofdstuk opdrachten en een oefentoets vindt.

‘Beter in rapporteren’ richt zich op studenten in het hoger onderwijs en is door de systematische opzet zeer geschikt voor gebruik tijdens de les én voor zelfstudie. De combinatie van boek en website maakt deze cursus tot een echte praktijkhulp. Je leert snel hoe je een goed rapport schrijft. Door het beknopte register is het boek goed als naslagwerk te gebruiken.

Rapporteren leer je pas echt door heel veel te oefenen. Daarom vind je op de bijbehorende website vele opdrachten om verder mee te oefenen, waaronder casuïstiek afkomstig uit verschillende hbo-sectoren. Bij de opdrachten zijn modelantwoorden opgenomen. Ook is er bij elk hoofdstuk uit het boek een oefentoets met multiplechoicevragen en invulvragen beschikbaar. Bovendien kun je een eindtoets maken. Bij alle antwoorden op de toetsvragen krijg je feedback.

‘Beter in rapporteren’ biedt je in totaal ruim 200 opdrachten om zelfstandig te maken;

dat is veel meer dan de meest gebruikte andere hbo-cursussen rapporteren.

Nieuw en verbeterd in deze 3e druk

• Meer opdrachten, vooral nieuwe casesmet voorbeelduitwerkingen

• Overzichtelijke schema’s die de theorie ondersteunen

• Nog meer voorbeelden

• Veel aandacht voor beeldgebruik en het visualiseren van informatie

• Nieuw: schrijven voor doelgroepen

• Nieuw: schrijven van beroepsproducten

• Extra informatie over het PowerPointrapport en de ‘slidedoc’

Serie Beter in…

De serie Beter in… bewijst zich al vele jaren door het vaste format, met een minimum aan theorie en een maximum aan direct toepasbare regels en voorbeelden. Deze regels en voorbeelden worden helder en systematisch gepresenteerd in tabellen. Zo leer je de theorie snel toepassen. Andere delen uit de serie zijn ‘Beter in Nederlands’ en ‘Beter in spelling’.

Eric Tiggeler werkt als tekstschrijver en ontwikkelaar van schrijftrainingen voor het

Taalcentrum-VU.

Manon Rundervoort is docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Daarvoor werkte zij jarenlang als docent Communicatie aan de Hogeschool Utrecht en was zij freelance copywriter en communicatietrainer.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Manon Rundervoort, Eric Tiggeler
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Beter in rapporteren (Paperback)
Schrijf als eerste een review!