Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789492840950_front_cover
1 / 1

Wetenschappen in Beeld (Paperback)

Margreet de Heer | Nederlands | 192 pagina's
19,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In een zoektocht die begint bij de Oude Grieken traceren Margreet en haar man Yiri het ontstaan van de verschillende wetenschappelijke disciplines. Van de wiskunde van Pythagoras, via de middeleeuwse alchemie naar de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw, om tenslotte te belanden bij de twintigste-eeuwse quantumtheorie en hoe die de huidige wetenschap vormgeeft.

Onderweg komen zij vele bekende en minder bekende wetenschappers tegen: Archimedes die ‘Eureka!’ riep, Galileo die ruzie kreeg met de kerk, Newton die een appel zag vallen. Darwin die op wereldreis ging – maar ook de vrouw van Antoine Lavoisier die haar man misschien wel overschaduwde...

Wetenschappen in Beeld is een kleurrijk en leerzaam boek, dat feiten afwisselt met vragen, geschiedenis met een experiment, en objectieve informatie met humor.

Stripmaakster Margreet de Heer en haar man Yiri maakten al eerder Filosofie in Beeld, Religie in Beeld, Liefde in Beeld en Wereldheerschappij in Beeld, boeken die geprezen werden om de manier waarop zij heldere, feitelijke informatie vermengen met een originele, persoonlijke aanpak.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Margreet de Heer
  • UitgeverijUitgeverij Personalia

Reviews

Wetenschappen in Beeld (Paperback)
Schrijf als eerste een review!