Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789463382854_front_cover
1 / 2

Waarom mijn vader 258.175 sigaretten rookte (Paperback)

Biografie van Alfons Hunfeld, een vergeten geschiedenis

Margriet Hunfeld | Nederlands | 306 pagina's
Kies je product:
19,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

...Voordat ik begon in te zoomen op het leven van mijn vader, stuitte ik al meteen op een waarschuwing van Connie Palmen: 'Iedereen die meewerkt aan een biografie', zegt ze in een interview, 'pleegt verraad. Als alleen jouw zogenaamde vrienden meewerken, komt het geheid niet goed. Mensen houden er meer van om iets slechts over de ander te vertellen, dan iets goeds'.
Daarom moest ik bij het begin beginnen...Margriet Hunfeld is journaliste en schrijfsterWAAROM MIJN VADER 258.175 sigaretten rookte, is de intrigerende titel van de biografie over de Utrechtse jurist en zakenbankier Alfons Hunfeld, die zijn dochter, de journaliste Margriet Hunfeld schreef. Haar vader was 33 toen ze werd geboren en stierf op 51-jarige leeftijd. Zij heeft hem dan ook nauwelijks gekend. Dit werd voor haar de reden op onderzoek te gaan naar zijn leven en vooral naar de vraag waarom door de jaren heen altijd over zijn mogelijke zelfmoord is gespeculeerd.
Alfons Hunfeld groeide op tijdens de meest bewogen helft van de twintigste eeuw. Als negende zoon uit een rijk, rooms gezin in Utrecht, kreeg hij gedurende het interbellum met extreem religieuze, maatschappelijke en economische omstandigheden te maken.
Op 12-jarige leeftijd wordt hij naar een prestigieus, katholiek internaat gestuurd om hierna hardhandig te worden geconfronteerd met de andere kant van het leven in een van de wreedste concentratiekampen van Nederland. Naast het verhaal hoe daarin overeind te blijven, gaat deze biografie ook over het zoeken naar rechtvaardiging, geloof in de toekomst, over vooruitstrevende denkers, over familie, verslavingen, het lot en de liefde.WAAROM MIJN VADER 258.175 sigaretten rookte is de reconstructie van een fascinerend leven vol tegenstellingen tegen het decor van twee wereldoorlogen, de wederopbouw en de moderne tijd. Behalve een indringend tijdsbeeld, geeft het verhaal tevens een inkijkje in een puissant rijke familie die een prominente rol in Utrecht heeft gespeeld. De vele overgeleverde herinneringen geven daarbij kleur en vorm aan het feitelijke relaas, dat als kader is gebruikt voor het leggen van de puzzel over zijn leven. Waarmee bovenal duidelijk wordt dat ook het leven van Alfons Hunfeld, aldus de filosoof Søren Kierkegaard, voorwaarts is geleefd en pas achterwaarts ten volle begrepen kan worden.
Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Margriet Hunfeld
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij
  • ImprintAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

Waarom mijn vader 258.175 sigaretten rookte (Paperback)
Schrijf als eerste een review!