Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Hij staat! (E-book)

verhalen uit het turnleven van Hans van Zetten

Marijn de Vries, Lidewey van Noord | Nederlands | 178 pagina's
Kies je product:
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Het turnen is Hans van Zetten met de paplepel ingegoten. Ooit was hij zelf een van de beste turners van Nederland. Door een blessure werd hij gedwongen te stoppen en koos hij op 17-jarige leeftijd al voor het trainersvak. Hij werd bondscoach van de Nederlandse vrouwenturners, hervormde eigenhandig de nationale vrouwenturnwereld en keek intussen altijd vooruit, naar nieuwe dingen, andere uitdagingen. Toen Klaas Boot met pensioen ging, werd Van Zetten - geheel volgens zijn eigen carrièreplanning - de nieuwe turncommentator van de NOS. Sindsdien is zijn stemgeluid niet meer weg te denken van de Nederlandse tv.

Hans van Zetten wil niet simpelweg commentaar geven, noch mensen een klein beetje kennis bijbrengen over de ingewikkelde sport die turnen is. Hij wil verhalen vertellen. In elk commentaar zit een extra laag, een boodschap zo je wilt, waarvan hij hoopt dat het kijkers thuis op de bank tot een gesprek prikkelt.

De gouden oefening van Epke Zonderland, het wegsturen van Yuri van Gelder van de Spelen in Rio de Janeiro, de band tussen de tweeling Sanne en Lieke Wevers en hun vader Vincent die ook hun trainer is, de bizarre levensloop van Verona van de Leur die na haar turncarrière de porno-industrie in ging - Van Zetten heeft er een duidelijke visie op en mening over. Samen met de haarscherpe herinneringen en anekdotes uit zijn jeugd, eigen turncarrière en carrière als trainer vormen deze verhalen een kleurrijk boek over een markante man.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Marijn de Vries, Lidewey van Noord
  • UitgeverijOveramstel Uitgevers
  • ImprintInside

Reviews

Hij staat! (E-book)
Schrijf als eerste een review!