Het schooltje van Auschwitz (Paperback)

Mario Escobar
Inkijkexemplaar
€ 19,99
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Het schooltje van Auschwitz
Het waargebeurde verhaal van de vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken

‘Het schooltje van Auschwitz’ van Mario Escobar is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.

Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld.

Een aangrijpende Tweede Wereldoorlog-roman over de betekenis van hoop.

‘“Het schooltje van Auschwitz” grijpt je en laat je niet meer los.’ – Irma Joubert, auteur van ‘Het meisje uit de trein’

Auteur Mario Escobar
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Mario Escobar
Pagina's 320
Druk 1
Imprint KokBoekencentrum Fictie
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789043531382
Verschijningsdatum 16 apr. 2019
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen