Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789024427888_front_cover
1 / 1

Het diëtistisch consult (Hardback)

Marjolein Baauw, Anke Leibbrandt, Heleen Scholten, Greet Schoofs, Marlies Verweij | Nederlands | 200 pagina's
99,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In Het diëtistisch consult staan de competenties centraal die je als diëtist nodig hebt voor de beroepsrol van behandelaar: de cliëntgebonden beroepsuitoefening. De competenties omvatten een integratie van kennis, inzicht, vaardigheden en attitude, benodigd bij het uitvoeren van de diëtistische behandeling. Het diëtistisch handelen kenmerkt zich door zowel communicatieve, methodische als technische vaardigheden, die geïntegreerd aan bod komen in dit boek.

In deze leermethode ligt de focus op het aanleren van de vaardigheden binnen een tweegesprek door: een goede hulpverleningsrelatie op te bouwen uitgaande van het samenwerkings- of participatiemodel; de dieetbehandeling op methodische wijze voor te bereiden, uit te voeren, te evalueren, bij te stellen en af te ronden; gedragsverandering te bewerkstelligen met behulp van motivational interviewing en coaching; te reflecteren op het eigen beroepsmatig handelen en dit op basis hiervan verder te ontwikkelen.

Deze zesde druk is herzien en geactualiseerd. De bijbehorende website, www.hetdietistischconsult. nl, is volledig herzien, uitgebreid en bevat onder meer oefenopdrachten, tal van nieuwe video’s en observatielijsten. Hier kan de student verschillende fasen van een diëtistisch consult bestuderen en oefenen en zichzelf toetsen. Voor docenten is er een docenthandleiding beschikbaar en een studentvolgsysteem bij de opdrachten.

Het diëtistisch consult is primair bedoeld voor studenten Voeding en Diëtetiek. Daarnaast kan het worden gebruikt door in de beroepspraktijk werkzame diëtisten, ter ondersteuning van stagebegeleiding.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Marjolein Baauw, Anke Leibbrandt, Heleen Scholten, Greet Schoofs, Marlies Verweij
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers

Reviews

Het diëtistisch consult (Hardback)
Schrijf als eerste een review!