Het leven in je lichaam (Paperback)

Een perfecte uitleg over micro-organismen en hun samenhang met immuniteit, intoleranties en allergieën, geschreven in een heel toegankelijke stijl en wetenschappelijk onderbouwd.

Markus Egert , Frank Thadeusz
€ 19,99
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Reserveer nu en ontvang vanaf verschijnen op 16-01-2020
Het leven in je lichaam
Over de werking van micro-organismen, intoleranties en allergieën op jouw gezondheid

Wat Giulia Enders deed voor de darmen doet dr. Markus Egert met Het leven in je lichaam voor bacteriën.

Dr. Markus Egert beschrijft de evolutie en het belang van micro-organismen, van de prehistorie tot nu. Zelfs als je obsessief met hygiëne bezig bent, zitten je lichaam en je leefomgeving vol met tienduizenden verschillende micro-organismen. Zo leven er veel meer bacteriën in de gemiddelde keuken dan op de meeste wc’s; brengt een zoen miljoenen bacteriën over; en bevat een keukenspons die een week is gebruikt net zoveel bacteriën als je aantreft in menselijke ontlasting – wel tot 54 miljard per vierkante centimeter...

In dit fascinerende en grappige boek toont Egert hoe micro-organismen zich hebben ontwikkeld, en legt hij uit waarom er bijvoorbeeld zoveel meer ziektekiemen in je wasbak zitten dan op je wc-bril. Hij behandelt ook onze moderne angst voor bacteriën, waarbij blijkt dat hoewel sommige ziekteverwekkend zijn, vele andere onze goede gezondheid en welzijn ondersteunen en bevorderen.

‘Een enerverende reis in de wereld van bacteriën.’ Der Spiegel

Het leven in je lichaam (Paperback) Auteur Markus Egert Auteur Frank Thadeusz
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Markus Egert, Frank Thadeusz
Pagina's 256
Druk 1
Imprint Luitingh Sijthoff
Uitvoering Paperback
Publisher name Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024586660
Verschijningsdatum 16 jan. 2020
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen