Ze was 16 (Dwarsligger)

Marlies Allewijn
€ 13,99
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Ze was 16
Een oorlogsverhaal over vooroordelen, jezelf durven zijn en keuzes maken

dwarsligger 581

De zestienjarige Janna uit Zeeland moet plotseling gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. En dat naast het huishouden en de zorg voor haar labiele moeder. Als ze via haar vrienden betrokken raakt bij het verzet, zit Janna gevangen tussen twee uitersten: blijft ze haar werk voor de Duitsers doen, of kiest ze voor de ‘goede kant’? De ontmoeting met de mooie Willem brengt een lichtpuntje in de ellende. Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige Amsterdamse Ize door haar ouders ‘verbannen’ naar Zeeland, waar haar oma woont. Ize zit zó niet te wachten op een zomer vol saaiheid tussen de boeren. Dan vindt ze een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Als haar oma schrikt en haar vraagt ‘dit hele verhaal’ met rust te laten, is Izes nieuwsgierigheid gewekt.

Marlies Allewijn is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke. Voor haar studie film- en televisiewetenschappen verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze nog steeds woont.

‘Ik las het in één adem uit. Zo levensecht.’ – Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei

Auteur Marlies Allewijn
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Marlies Allewijn
Druk 1
Imprint Dwarsligger
Uitvoering Dwarsligger
Publisher name Ambo/Anthos Uitgevers
ISBN 9789049806989
Verschijningsdatum 22 feb. 2019
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen