Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046961988_front_cover
1 / 1

Met nieuwe ogen (E-book)

werkboek voor de ontwikkeling van een transculturele attitude

Martha van Endt-Meijling | Nederlands | 168 pagina's
€ 19,50

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Cultuurverschillen komen niet alleen voor tussen mensen uit verschillende landen, maar ook tussen mensen uit verschillende milieus, van verschillende sekse of met een verschillende geaardheid. Om met al deze mensen te kunnen werken, is het belangrijk dat professionals in de dienstverlening, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven kennis hebben van sociale en culturele verschillen. Bovendien is het nodig dat ze zich ook een bepaalde houding eigen maken: ze moeten 'met nieuwe ogen' leren kijken naar hun werkomgeving.

'Met nieuwe ogen' brengt studenten deze basiskennis over cultuur en cultuurverschillen bij. Daarnaast ontwikkelen ze met dit werkboek een transculturele attitude door middel van het reflecteren op eigen ideeën. Aan de hand van verschillende situaties wordt beschreven hoe cultuurverschillen zich kunnen uiten en hoe een professional hiermee om kan gaan.

Het boek bestaat uit drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met leerdoelen en sluit af met (reflectie)opdrachten. De theorie is verrijkt met aansprekende voorbeelden.

Op de website bij het boek is uitgebreid materiaal voor studenten beschikbaar. Voor docenten is er ondersteuning op aanvraag.

'Met nieuwe ogen' is een werkboek voor hbo-studenten. Het biedt hun een gedegen voorbereiding op een stage in het buitenland of op het werken met andere culturen in Nederland.

Martha van Endt-Meijling is arts en was verbonden aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Van haar verschenen bij Uitgeverij Coutinho eveneens Medische kennis voor hulpverleners en Rituelen en gewoonten - Geboorte, ziekte en dood in de multiculturele samenleving.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Martha van Endt-Meijling
  • UitgeverijCoutinho

Reviews

Met nieuwe ogen (E-book)
Schrijf als eerste een review!