Waarom zijn er zoveel soorten? (Paperback)

Een humoristische en fascinerende blik op onze natuur

Menno Schilthuizen
€ 12,50
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Waarom zijn er zoveel soorten?
en andere ecologische raadsels

In Waarom zijn er zoveel soorten? verbaast bioloog Menno Schilthuizen zich over de enorme soortenrijkdom van al wat leeft, te beginnen bij zijn eigen achtertuin. Als hij de biodiversiteit in zijn tuin precies zou kennen, hoeveel zou die dan verschillen van die in de tuin van de buurvrouw? En als hij alle soorten zou tellen, springend over het ene tuinhek na het andere, hoe snel zou de soortenlijst dan groeien? Waarom is die diversiteit zo groot? En houdt het ergens op?

Schilthuizen neemt ons mee naar grotten, oerwouden en koraalriffen om die vragen te beantwoorden. Hij bezoekt laboratoria en proefvelden van bekende en minder bekende ecologen en laat de lezer kennismaken met klassieke en moderne theorieën.

Waarom zijn er zoveel soorten? duikt in complexe ecosystemen en laat op toegankelijke wijze zien hoe alles met elkaar verbonden is en hoe kwetsbaar die verbindingen zijn.

Waarom zijn er zoveel soorten? (Paperback) Auteur Menno Schilthuizen
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Menno Schilthuizen
Pagina's 304
Druk 1
Imprint Atlas Contact
Uitvoering Paperback
Publisher name Atlas-Contact
ISBN 9789045031415
Verschijningsdatum 28 jun. 2016
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen