Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Erebus (Hardback)

Het verhaal van een schip

Michael Palin | Nederlands | 368 pagina's
Kies je product:
30,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Michael Palin brengt een van de grootste reisverhalen tot leven

In 1845 vertrekt HMS Erebus, het vlaggenschip van twee van de belangrijkste maritieme expedities uit de Britse geschiedenis. Het schip verdwijnt van de kaart en wordt 170 jaar later pas gevonden, op de bodem van de oceaan bij Noord-Canada.

In Erebus brengt de wereldberoemde Michael Palin de wereld en reizen van het schip tot leven. Hij volgt de verweven carrières van twee mannen. James Clark Ross bracht veel van de Antarctische kustlijn in kaart en hield toezicht op enkele van de vroegste wetenschappelijke experimenten die daar werden uitgevoerd. En de getroebleerdere marineofficier en ontdekkingsreiziger Sir John Franklin. Hij commandeerde op zijn zestigste en na een veelbewogen carrière het schip op zijn laatste reis.

Om dit verhaal te vertellen, reisde Michael Palin de hele wereld over – van Tasmanië en de Falklandeilanden tot de Canadese Arctische Eilanden – op zoek naar lokale informatie en om te ervaren hoe het is om op hetzelfde terrein en onder dezelfde omstandigheden te leven als de bemanning deed. Het resultaat is een meeslepend en episch reisverslag, geschreven door een virtuoos reiziger en verhalenverteller.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Michael Palin
  • UitgeverijUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  • ImprintSpectrum

Reviews

Erebus (Hardback)
Schrijf als eerste een review!