Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Alles is Eros (Paperback)

hellenistische poëzie over liefde en leven en het idyllisch landschap

Mieke de Vos | Nederlands | 120 pagina's
16,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Alles is Eros en Eros is alles: hij is de vonk in de ogen van je geliefde, hij is een dwingeland, soms is hij een ramp, en altijd schiet hij raak. Eros inspireert de liedjes van herders die hun lammeren weiden in de velden. In deze herderspoëzie is de natuur uitnodigend als een warme zomeravond, wanneer de wind door de takken ruist en murmelend water voor verkoeling zorgt. Zij is de bron van een stroom gedichten, waarin krekels zingen, rozen geuren en liefdes bloeien. Achter de onbevangen herder schuilt steeds een stadse dichter, die zijn impressies van liefde en het landschap schitterend vorm geeft.

'Alles is Eros' toont de klassieke oudheid van een speelse en lichtvoetige kant. De bundel bevat een ruime keuze uit het werk van bekende auteurs als Theocritus, Callimachus en Leonidas van Tarente. Ook dichters die hen inspireerden komen aan bod, zoals Anyte uit Arcadië, een van de weinige vrouwelijke literatoren uit de oudheid.

De pastorale is sinds zijn ontstaan in de derde eeuw voor Christus nooit meer weggeweest uit de poëzie. Deze uitgave geeft de oorsprong van een rijke traditie weer in een nieuwe Nederlandse vertaling.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Mieke de Vos
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF

Reviews

Alles is Eros (Paperback)
Schrijf als eerste een review!