Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Burn-on (E-book)

De functionerende burn-out

In 'Burn-on' geeft Mieke Lannoey tips om een functionerende burn-out te voorkomen, wanneer je niet meer uit de werkmodus kunt komen.

Mieke Lannoey | Nederlands
Kies je product:
6,50
12,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

In Burn-on schrijft Mieke Lannoey over de functionerende burn-out. Geef je de buitenwereld de indruk dat je alles voor elkaar hebt, terwijl het in werkelijkheid heel anders voelt? Ga je op wilskracht door en doe je er alles aan om staande te bl­ijven en een (nieuwe) burn-out te verm­ijden? Dan is de kans groot dat je op een burn-on afstevent...

Burn-on is een nieuw syndroom dat eigen is aan deze t­ijd. Het wordt gekenmerkt door een onvermogen om uit te schakelen en het dwangmatig gericht z­ijn op (werk)prestaties en/of zelf verbetering, waarmee een onderliggend gevoel van ontoereikendheid gecamoufleerd wordt. Het functionele kr­ijgt voorrang op wat vreugde en plezier brengt, waardoor je langzaam maar zeker vervreemdt van jezelf en van alles wat ooit belangrijk voor je was, zoals vrienden en hobby’s. Het spanningsveld dat hieruit voortvloeit keert zich naar binnen waar het implodeert en zich uit als innerl­ijke leegte, levensmoeheid en een gevoel van zinloosheid.

Wie burn-on is, kan niet meer stoppen of ‘uit gaan’; ontspannen lukt niet meer. De buitenwereld krijgt de indruk dat je alles voor elkaar hebt, terwijl het in werkelijkheid heel anders voelt. De gevolgen en symptomen zijn fysieke spanningsklachten en slaapproblemen, schuld- en schaamtegevoelens, zelfveroordeling en -verachting, uitputting en depressie, levensmoeheid en innerlijke leegte. Helaas zijn zij er trots op dat ze het kunnen blijven volhouden, staande blijven is voor hen existentieel.

Mieke Lannoey omschr­ijft dit fenomeen (inclusief zelftest), duidt de maatschappel­ijke tendens en leidt je, onder andere door het delen van haar eigen verhaal, naar de weg uit je burn-on. Vol waardevolle tips om te voorkomen dat burn-on een burn-out wordt of in een chronische toestand verandert.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Mieke Lannoey
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAnkhHermes, Uitgeverij

Reviews

Burn-on (E-book)
Schrijf als eerste een review!