Een beter brein (Paperback)

Wat kan hersenwetenschap voor ons doen, nu, en in de toekomst?

Niki Korteweg
€ 21,99
Direct leverbaar
Lid van Thuiswinkel WaarborgGratis verzending vanaf 19,95 euro of bij reserveringenBinnen 14 dagen gratis retourneren

Betaalmethoden

Een beter brein
kan hersenwetenschap ons slimmer maken?

De ontwikkelingen in de hersenwetenschap zijn spectaculair. Met scanners kijken we in het levende brein, er zijn geheugenpillen, stamcellen, hersenelektrodes, en breinbestuurde robotarmen. Wat sciencefiction lijkt, wordt werkelijkheid. Maar wat hebben gewone mensen aan al die kennis? 

Wetenschapsjournalist Niki Korteweg wordt pijnlijk met die vraag geconfronteerd wanneer haar eigen brein na een lange periode vol stress begint te haperen. Haar burn-out is het begin van een persoonlijke zoektocht aan de frontlinie van de hersenwetenschappen. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen tot breintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprotheses tot het brein in een computer, niets blijft onbeproefd.

Korteweg ontdekt steeds futuristischer manieren om haar hersenen te verbeteren, en moet bepalen hoe ver ze durft te gaan. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze samenleving, onze privacy, onze toekomst?

Meer informatie
Meer informatie
Auteur Niki Korteweg
Pagina's 304
Edition number 1
Imprint Atlas Contact
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Atlas-Contact
ISBN 9789045030531
Verschijningsdatum 1 apr. 2017
Een beter brein (Paperback) Auteur Niki Korteweg
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen