Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Juridisch zakboek raadsgriffier (Paperback)

Een handig naslagwerk voor griffiers om goed juridisch advies te kunnen geven aan de raad en de raadscommissies.

Olaf Schuwer | Nederlands
€ 34,95

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Het Juridisch praktijkboek voor de raadsgriffie(r) is een handig naslagwerk voor griffiers om goed juridisch advies te kunnen geven aan de raad en de raadscommissies. Voor de totstandkoming van dit boek is geput uit een eindeloze hoeveelheid praktijkvragen die aan de orde kwamen tijdens en naar aanleiding van een groot aantal juridische cursussen die de schrijver van dit boek voor griffie(r)s vanaf 2002 verzorgde. Cursuslokaal en mailbox waren hierbij de setting.

Vanaf 7 maart 2002 kent de Gemeentewet de functie van griffier. De griffier en de griffie zijn uitsluitend werkzaam ten behoeve van de raad en de door de raad ingestelde commissies. Zij staan hen bij, in de meest brede zin van het woord. Daarbij moeten zij van alle markten thuis zijn. Eén markt omvat de Gemeentewet en daarmee in direct verband staande wetten.

Het werk van de gemeenteraad en de raadscommissies speelt zich af in een politieke omgeving, waarbij de spelregels zijn ingebed in het staatsrecht, in het bijzonder het gemeenterecht. Het gemeenterecht is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig bij tal van activiteiten van raad, raadscommissie en griffie(r).

De griffier en de griffie zijn de eerste juridisch adviseur van de raad en de raadscommissies. Raad en raadscommissies moeten erop (kunnen) vertrouwen dat de griffie(r) hen de juiste juridische weg wijst.

Om de griffie(r) hierin behulpzaam te zijn, is dit boek samengesteld. Het is opgezet aan de hand van 10 onderwerpen. Per onderwerp worden de meest voorkomende juridische situaties besproken en uitgelegd. Ook worden bij elk onderwerp praktijktips gegeven. Kortom, dit boek is een must-have voor zowel de startende als de ervaren griffier.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Olaf Schuwer
  • UitgeverijBerghauser Pont Publishing
  • ImprintBerghauser Pont Publishing

Reviews

Juridisch zakboek raadsgriffier (Paperback)
Schrijf als eerste een review!