Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Onderzoeksmethoden (Paperback)

70,75

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

Onderzoeksmethoden is een multidisciplinaire inleiding in de methoden van fundamenteel en praktijkgericht sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van interessante en actuele voorbeeldonderzoeken

besteden de auteurs aandacht aan het opstellen van een onderzoeksplan, uiteenlopende onderzoekstradities en onderzoeksontwerpen. Binnen elk van deze onderzoeksontwerpen komen operationaliseren, validiteit en

betrouwbaarheid aan bod en leer je hoe je de verzamelde gegevens kunt analyseren en rapporteren.

Aan de orde komen o.a. grootschalig veldonderzoek, het experiment, etnografisch veldonderzoek, inhoudsanalyse, case study, systematisch literatuuronderzoek, meta-analyse en het gebruik van bestaande gegevens. Het boek is afgestemd op de didactiek van de methodenleer en bevat per hoofdstuk opgaven rond actuele thema’s.

Deze tiende druk is geheel geactualiseerd en uitgebreid met verschillende onderzoeksontwerpen. Daarnaast is in deze editie veel aandacht voor de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit waaraan alle onderzoekers en studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs gebonden zijn.

Op www.onderzoeksmethoden10edruk.nl staan extra opdrachten om de methodologische inzichten toe te passen en op een actieve manier te werken met de lesstof. Onderzoeksmethoden is interessant zijn voor alle hbo- en wo-studenten in de maatschappij- en gedragswetenschappen, gezondheidswetenschappen en bestuurs- en managementwetenschappen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Onderzoeksmethoden (Paperback)
Schrijf als eerste een review!