Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789054548690_front_cover
1 / 1

Over misdaden en straffen door Cesare Beccaria (E-book)

opnieuw vertaald en toegelicht door prof. dr. S.A.M. Stolwijk

49,00

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Cesare Beccaria is een jonge Italiaan uit Milaan. In 1764 schrijft hij op 26-jarige leeftijd een klein boekje: ‘Dei delitti e delle Pene’, over misdaden en straffen. Daarin ontwerpt hij een geheel nieuw strafrecht. Dat moet een definitief einde maken aan het wrede en willekeurige strafrecht van zijn tijd, met pijnbank en doodstraf. Hij wordt sindsdien geroemd als humaan strafrechtsfilosoof, die aan de wieg heeft gestaan van ons huidige strafrecht.

250 jaar later is Beccaria nog steeds actueel. Hij is een man die een sober en humaan strafrecht wil. Een strafrecht dat zijn grenzen kent en niet te pas en te onpas wordt ingezet om problemen in de maatschappij op te lossen.

Dit boek biedt een nieuwe Nederlandse vertaling aan van de oorspronkelijke tekst die Cesare Beccaria in 1764 schreef. De vertaling is voorzien van een uitgebreide toelichting bij het leven en het werk van Beccaria. Prof. dr. S.A.M. Stolwijk, emeritus hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam, laat ons kennismaken met Beccaria als een man van de Verlichting en ook als een briljant econoom. Naast zijn aandacht voor het strafrecht heeft Beccaria grote verdiensten gehad voor de modernisering van de economie in zijn land. Een fascinerend man met uitgesproken opvattingen over politiek en bestuur.

Wie nieuwsgierig is en meer wil weten over deze interessante denker maakt op deze manier ook kennis met grondbeginselen van ons Nederlandse strafrecht. Het boek is belangrijk voor iedereen die in de praktijk of door studie met het strafrecht te maken heeft. Maar ook voor iedereen die wil nadenken over misdaad en straf.

Specificaties

Betrokkenen

  • Vertaler(s)S.A.M. Stolwijk
  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag
  • ImprintBoom juridisch

Reviews

Over misdaden en straffen door Cesare Beccaria (E-book)
Schrijf als eerste een review!