Johannes (Hardcover)

Het evangelie van het Woord

P.H.R. van Houwelingen
€ 52,50
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Johannes
het evangelie van het Woord

Het vierde evangelie staat op naam van Johannes, de lievelingsleerling van Jezus. Zijn bedoeling was te documenteren – met het oog op het geloof van zijn lezers – dat Jezus de Messias is, de zoon van God. Daartoe heeft hij uit het overvloedige feitenmateriaal een eigen selectie gemaakt.

In menig opzicht klinkt het Johannes-evangelie anders dan Matteüs, Marcus en Lucas. Jezus komt bijvoorbeeld veel uitvoeriger aan het woord, zowel in openbare redenvoeringen als in persoonlijke gesprekken.

Toch is het basisverhaal gelijk. Als apostolische oor- en ooggetuige wist Johannes zich op hoge leeftijd nog nauwkeurig te herinneren wat hij indertijd had meegemaakt. De opmerkzame lezer zal in het vierde evangelie dan ook tal van historische details ontdekken.

Als evangelist schetst Johannes de levensweg van zijn inmiddels verheerlijkte Heer. Hij wil ervan getuigen dat in het aardse leven van Jezus voortdurend hemelse glorie schittert. Zelfs tijdens zijn lijden en sterven bleef die glorie onaangetast. Door middel van een weloverwogen proloog begint het vierde evangelie in de hemel. Wij hebben, aldus Johannes, de goddelijke glorie gezien van het vleesgeworden Woord, dat bij God was en zelf God is. En niemand weet meer van God dan Hij die rust aan het hart van de Vader. Wat Jezus Christus tot ons gezegd heeft, is geloofwaardig. Zo schrijft Johannes het evangelie van het Woord!

1997 - 1e druk
2011 - 4e, herziene druk

Auteur P.H.R. van Houwelingen
Meer informatie
Meer informatie
Auteur P.H.R. van Houwelingen
Druk 1
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie
Uitvoering Hardcover
Publisher name VBK Media
ISBN 9789024260980
Verschijningsdatum 27 mei 2011
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering
Andere boeken uit deze serie

Bestellen