Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048507627_front_cover
1 / 1

LUP Oraties - Digitalisering en dynamiek (E-book)

over de consequenties van de digitale revolutie voor de media-industrie, in het bijzonder de uitgeverij

P. Rutten | Nederlands | 28 pagina's
€ 6,50

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Informatie en communicatietechnologie zorgen steevast voor diepgaande maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Dat was het geval bij de introductie van de boekdrukkunst; dat geldt ook voor de opkomst van digitale technologie
In deze oratie worden de ontwikkelingen in informatie- en communicatietechnologie in de bredere discussie over de wijze waarop technologie en samenleving zich tot elkaar verhouden geplaatst. Ondanks de oorsprong van technologische ontwikkeling in maatschappij en menselijk handelen gaat van technologie een vormende kracht op de samenleving uit die door diezelfde samenleving moeilijk beheerst kan worden. De auteur bespreekt actuele ontwikkelingen in het domein van informatie en media, meer in het bijzonder de ontwikkeling van de uitgeverij en het boek in het digitale tijdperk. In zijn ogen is het lot van het traditionele boek nog lang niet bezegeld. Toch is de technologische vooruitgang ook op dit terrein niet te stuiten en heeft de digitale file het gedrukte woord in sommige domeinen van de uitgeverswereld al verdrongen.
De auteur voorziet dat het gedrukte boek door digitalisering niet volledig verdwijnt, zijn rol zal veranderen. Een van de lessen die de boekenindustrie van de muziekindustrie kan leren is dat het onverwachte partijen de doorslag kunnen geven in een innovatietraject. Google Books zou zich kunnen ontwikkelen tot de iTunes van de boekenbranche.

Paul Rutten is hoogleraar Digitale Mediastudies aan de Universiteit Leiden.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)P. Rutten
  • UitgeverijUniversiteit Leiden hodn Leiden Universi
  • ImprintLeiden University Press

Reviews

Digitalisering en dynamiek (E-book)
Schrijf als eerste een review!