Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789493259669_front_cover
1 / 1

Aroma (Hardback)

Van traditie tot fine-dining

Pasquale Carfora | Nederlands | 192 pagina's
Pre-order
Het nieuwste boek van Pasquale Carfora verschijnt op 26-4-2024
Op de dag van verschijnen in huis hebben? Reserveer dan nu bij Boekenwereld:
€ 32,50
Voeg dit boek toe aan je winkelwagen en reken veilig en betrouwbaar af. Op 26-4-2024 ontvang je het boek in huis.
Veilig betalen met:

Aroma is het schitterende nieuwe boek van de Italiaanse chef Pasquale Carfore. Een ontdekkingsreis naar de oorsprong van zijn inspiratie die sinds kort zijn belichaming vindt in het gelijknamige restaurant in Vaassen, waar voorheen Jan-Jacob Boerma met zijn restaurant De Leest, goed voor maar liefst 3 Michelin sterren, te vinden was.

Pasquale groeide op aan de kust van Sabaudia in de regio Lazio, iets ten zuiden van Rome. Hij maakte al op vroeger leeftijd kennis met de typisch Zuid-Italiaanse keuken; oude traditionele gerechten bereid met ingrediënten zo van het land. Een gebied waarin alle omgevingen zich bevinden; de zee, het bos, het meer en nog specifieker de boerderij, de plek waar hij met zijn grootouders woonde.

De harmonie tussen de authentieke Italiaanse ingrediënten en traditionele recepten en de verse seizoen producten uit Nederland vormen de rode draad in zijn recepten in zowel zijn restaurant als in dit fraai vormgegeven boek. Eenvoudige recepten, Italiaans en lokaal en waarin de hand en afkomst van Pasquale onmiskenbaar aanwezig is. Daarnaast zijn er vanzelfsprekend ook de recepten van de gerechten terug te vinden die het meest worden gewaardeerd door de klanten van Aroma, meer complexe en effectieve recepten, waardoor de lezer de stijl en manier van denken over de keuken van Pasquale nog beter en tot in de finesses begrijpt.

Aroma toont de meest verfijnde Italiaanse culinaire traditie met als doel om Nederland nader kennis te laten maken met de echte Italiaanse culinaire cultuur, waarin de familie en de familietradities, net als bij Pasquale, een grote rol spelen.

Pasquale Carfore groeide op aan de kust van Sabaudia (Lazio) waar hij al vroeg kennis maakte met de traditionele Italiaanse keuken. Volgde verschillende culinaire opleidingen en werkte daarna onder meer bij het met Michelin sterren bekroonde Antica Osteria Nonna Rosa in Vico Equense en het Waldorf Astoria in Rome. In Nederland werkte hij eerder als Chef de Cuisine in Krasnapolsky in Amsterdam. Sinds 2021 heeft hij samen met zijn vrouw Elisa het Restaurant Aroma in Vaassen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Pasquale Carfora
  • UitgeverijEdicola Publishing BV / Veltman Distribu
  • ImprintEdicola Culinair

Reviews

Aroma (Hardback)
Schrijf als eerste een review!