Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Nou en (Paperback)

Waarom de Nederlanders zo Nederlands zijn

Patrick Van Gompel | Nederlands | 328 pagina's
Kies je product:
25,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Zet vier Nederlanders bij elkaar en je hebt vijf meningen. Nederlanders iets opdringen? Hola! Waarom zijn ze zoals ze zijn? Onbescheiden? Nou en?

Patrick Van Gompel gaat onverdroten op zoek naar de ziel en het karakter van de Nederlanders. Hij praat met tientallen BN’ers – van Adriaan van Dis en Geert Mak tot Wierd Duk – en met Onbekende Nederlanders. Zijn eigen belevenissen in het land van kikkers en koeien vult hij aan met een vrolijke greep uit liedjes, boeken, cabaret en media.

De koning en de koningin zijn helder over het vrije woord. De strijd tegen het water is legendarisch. De invloed van Luther en Calvijn is nog altijd voelbaar. Daarnaast zijn er het rijke koloniale verleden met de Gouden Eeuw, de slavernij en de excuses. Wie komt eerst, de dominee of de koopman? En hoe zit het met verdraagzaamheid, racisme en de nationale trots?

‘NOU EN schildert de Nederlander zoals hij zichzelf nog nooit gezien heeft. Logisch, de schilder is een gedetailleerd kijker die woorden gebruikt in heldere penseelstreken.’

- Joris van de Kerkhof, voormalig NOS-journalist en VRT-correspondent

Hollandlover Patrick Van Gompel (1957) is bijna een halve eeuw journalist. Hij werkte voor weekbladen, kranten, radio en televisie in België en Nederland. Voor VTM Nieuws trok hij als verslaggever naar oorlogen in onder meer Afrika, het Midden-Oosten en Oekraïne. Eerder schreef hij Van onze verslaggever ter plaatse en Strips, aha! De wereld van het beeldverhaal, samen met Ad Hendrickx. Van Gompel is jurylid van de Knack Hercule Poirotprijs en fervent lezer, fietser, bierbrouwer en vogelaar.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Patrick Van Gompel
  • UitgeverijUitgeverij Vrijdag
  • ImprintUitgeverij Vrijdag

Reviews

Nou en (Paperback)
Schrijf als eerste een review!