Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De jeugd vloog uit (Paperback)

hoe babyboomers het gereformeerde nest verlieten

Paula van Cuilenburg, Jan van Cuilenburg | Nederlands | 176 pagina's
19,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'De jeugd vloog uit: Hoe babyboomers het gereformeerde nest verlieten' geeft een geschiedenis weer van een gereformeerd gezin; een geschiedenis die exemplarisch is voor de ontzuiling in Nederland vanaf de jaren vijftig.

De auteurs schetsen aan de hand van hun eigen familie en hun levensbeschouwelijke ontwikkeling een beeld van de gereformeerde cultuur, waarbij hun geloofsbeleving centraal staat. Uiteindelijk hebben de leden van het van oorsprong calvinistische gezin een andere overtuiging gevonden: van orthodox gereformeerd naar vrijzinnig, katholiek, agnostisch, boeddhistisch en seculier.

'De jeugd vloog uit' geeft een doorkijkje in de naoorlogse gereformeerde geloofstraditie. Daarbij betrekken de auteurs ook hoe Nederland de voorbije decennia maatschappelijk en godsdienstig veranderde. Veel van oorsprong gereformeerde lezers, of zij die een vergelijkbare geloofsweg hebben afgelegd, zullen zich zeker herkennen in dit vlot geschreven boek en wellicht hun eigen levensgeschiedenis beter kunnen duiden.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Paula van Cuilenburg, Jan van Cuilenburg
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF

Reviews

De jeugd vloog uit (Paperback)
Schrijf als eerste een review!