Gezellig! (Paperback)

Petra Vethman
€ 21,99
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Reserveer nu en ontvang vanaf verschijnen op 07-11-2019
Gezellig!
Hoe typisch Nederlands is gezelligheid?

Gezellig! van Petra Vethman is het leukste boek over de geschiedenis van Nederlands bekendste woord. Nederland staat in de top vijf van gelukkigste landen ter wereld: de gemiddelde Nederlander waardeert zijn eigen leven met een 7,8. Hij heeft de tijd en het geld om van het leven te genieten. En dát doet hij dan ook: met zijn carpe diem-mentaliteit beweegt hij zich van terras naar restaurant, van foodtruckfestival naar Lowlands en van een Heel Holland zingt Hazes-concert naar Koningsnacht.

Zo was de Nederlandse levensstijl niet altijd. Toch werd het begrip gezelligheid al ver voordat het woord lifestyle bestond als een fenomeen gezien dat onlosmakelijk verbonden is met onze geschiedenis en cultuur. Vethman laat in Gezellig! zien hoe eeuwenoude tradities zoals het, inmiddels beladen, Sinterklaasfeest en Kersmis ontstonden en waar nieuwe rituelen als gender reveal-party’s, sweet sixteens en 21-dinners vandaan komen. Hoe typisch Nederlands is gezelligheid nu eigenlijk?

Auteur Petra Vethman
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Petra Vethman
Pagina's 256
Druk 1
Imprint Ambo|Anthos
Uitvoering Paperback
Publisher name Ambo/Anthos Uitgevers
ISBN 9789026346507
Verschijningsdatum 7 nov. 2019
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen