Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Basiscursus SPSS (Paperback)

Versie 27-29

Pieter van Groenestijn, Michael Savelkoul | Nederlands | 96 pagina's
18,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het statistische programma SPSS is al geruime tijd op de Nederlandse markt. In die periode zijn er veel leerboeken verschenen waarin het programma uitvoerig werd beschreven, vaak in combinatie met de bijbehorende statistische theorie. Dit boek wijkt af van deze aanpak doordat de auteurs zich beperken tot het SPSS-programma zelf en daarvan de meest fundamentele onderwerpen behandelen die een gebruiker vaak zal tegenkomen.

De didactische opzet is dusdanig dat de lezer vanaf hoofdstuk 2 handelingen uitvoert aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Deze zijn duidelijk beschreven en de belangrijkste uitkomsten zijn weergegeven ter controle. Er is geen wiskundige achtergrond vereist. Basiscursus SPSS vormt daarmee een laagdrempelige kennismaking met het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van SPSS.

Naast veelvoorkomende bewerkingen van databestanden (zoals het aanpassen en construeren van variabelen of het opsplitsen van bestanden) wordt er ingegaan op zowel beschrijvende als toetsende statistiek. Basiscursus SPSS geeft een overzicht van veelgebruikte univariate, bivariate en multivariate analysetechnieken. Bovendien wordt aandacht besteed aan zowel numerieke als grafische analyses. Gebruikers die een stap verder willen dan de menu-gestuurde aanpak kunnen via duidelijk aangegeven kaders aan de slag met syntax.

Pieter van Groenestijn doceert kwantitatieve analysetechnieken bij maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Michael Savelkoul is universitair docent sociologie aan de Radboud Universiteit.

In dit boek wordt gebruikgemaakt van diverse bestanden. Deze zijn beschikbaar via vangorcumstudie.nl.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Pieter van Groenestijn, Michael Savelkoul
  • UitgeverijGorcum b.v., Koninklijke Van
  • ImprintUitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV

Reviews

Basiscursus SPSS (Paperback)
Schrijf als eerste een review!