Beste theologische boek

Tijdens de Nacht van de Theologie 2018 werd de prijs voor het beste theologische boek van 2017/2018 uitgereikt. De winnaar: God en ik van Alain Verheij. In dit boek verweeft Alain Verheij bijbelverhalen op een heel soepele, geloofwaardige manier met onze cultuur en met zijn eigen leven. Verheij heeft met dit boek volgens de jury een ‘originele, relevante en geslaagde’ poging gedaan om de Bijbel levend en toegankelijk te maken voor een hedendaags publiek dat niet vertrouwd is met de verhalen. Ook viel het persoonlijke karakter van het boek in de smaak bij de jury, net als de bescheidenheid van Alain Verheij – hij claimt niet dat zijn uitleg de beste is.

Genomineerd voor de prijs waren verder Ongelofelijk van Yvonne Zonderop, De Trooster van Esther Gerritsen, Heilige Strijd van Beatrice de Graaf en Dit broze bestaan van Willem Maarten Dekker.

Op 27 oktober 2019 vindt de achtste editie van de Nacht van de Theologie plaats en wordt de prijs opnieuw uitgereikt.

Eerdere winnaars beste theologische boek

Eerdere winnaars van de prijs voor het beste theologische boek waren onder andere God is een vluchteling van David Dessin (2017), Woestijnvaders onderweg van Mattias Rouw (2016) en Geloven tegen beter weten in van Wil van den Bercken (2015).

Filteren
Uw filters
  1. Bestandstype ePub2 Dit item verwijderen
Filters
Uitvoering
  1. E-book 1 artikel
Bestandstype
  1. ePub2 1 artikel
Filteren

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen