Woutertje Pieterse Prijs

Woutertje Pieterse PrijsDe Woutertje Pieterse Prijs wordt toegekend aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek dat het voorafgaande jaar is verschenen. De prijs werd ingesteld door een aantal recensenten om de literaire kwaliteit van het Nederlandstalige jeugd- en kinderboek te bevorderen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 15.000 en werd genoemd naar Woutertje Pieterse, een personage uit het werk van Multatuli.

In 2019 won Alles komt goed, altijd van Kathleen Vereecken en Charlotte Peys. De jury koos daarmee voor “sfeer, voor ingehouden emotie en een aangrijpend verhaal, voor een hoofdpersoon die ondanks alle ellende en tegenspoed blijft zoeken naar wat het leven mooi maakt, die net als Multatuli’s Woutertje Pieterse de wereld met een open blik tegemoet blijft treden”.

Eerdere winnaars zijn onder andere Lampje van Annet Schaap (2018), Stella, ster van de zee van Gerda Dendooven (2017) en Stem op de okapi van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden (2016). Bekijk de winnende boeken van de afgelopen 10 jaar.

Lees hieronder meer over de winnende boeken en bestel jouw exemplaar!

Winnaars Woutertje Pieterse Prijs

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 4 items
  2. Paperback 1 artikel

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen