Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789460947155_front_cover
1 / 1

Prikken in praktijken (E-book)

over de ontwikkeling van praktijkonderzoek

35,95

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Waardering van kennis is steeds meer afhankelijk van de bruikbaarheid van verworven uitspraken en inzichten. Praktijkgericht onderzoek, dat met of in de praktijk vorm krijgt, wil direct bijdragen aan de oplossing van problemen of benutting van kansen. Dit boek verschaft hierover meer helderheid door nieuwe vormen van kennisproductie te tonen en daarop te reflecteren. De titel van dit boek, Prikken in praktijken, typeert praktijkgericht onderzoek als eigenzinnige vorm van kennisproductie, waarvoor specifiek vakmanschap vereist is.

Zes vooraanstaande wetenschappers tonen in dit boek hun vakmanschap. Aan de hand van hun praktijkgerichte onderzoek reflecteren zij op methodologische veronderstellingen, beschrijven zij de inrichting van het proces van kennisproductie en bespreken zij de door hen gebruikte methoden van onderzoek. Daarbij staat voorop dat zij werken binnen de kaders van validiteit en betrouwbaarheid.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de achtergronden en praktijken van praktijkgericht onderzoek, zoals medewerkers en studenten aan hogescholen, universiteiten en andere onderzoeksinstellingen; professionals in sectoren zoals onderwijs, veiligheid en zorg; betrokken bestuurders en geïnformeerde beleidsmakers.

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom Lemma uitgevers

Reviews

Prikken in praktijken (E-book)
Schrijf als eerste een review!