Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Filosofie van het onderwijs (Paperback)

een analyse van acht hoofdvragen

R. Ritzen | Nederlands | 108 pagina's
14,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In dit boek behandelt de auteur een aantal hoofdvragen over het onderwijs. Het gaat daarbij om vragen die iedereen die met onderwijs te maken heeft, zichzelf meer dan eens stelt. Moeten waarden en normen overgedragen worden? Welke vakken moeten er geleerd worden? Heeft het speciaal onderwijs te maken met tekortkomingen van leerlingen of met tekortkomingen van het reguliere onderwijs? Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van een docent voor zijn leerlingen? Hoeveel vrijheid van onderwijs is wenselijk? Wat betekent (school)management in onze cultuur? En de meest algemene vraag is misschien wel of er sprake is van een crisis in het onderwijs.
Aan de hand van de inzichten van filosofen als Habermas, Foucault, Kant, MacIntyre, Nietzsche, Peters, Rescher en Rorty worden deze hoofdvragen geanalyseerd en in een breder verband geplaatst.
In een tijd waarin aan onderwijsgevenden steeds diversere taken worden opgedragen en waarin ze met heel veel informatie worden overladen, biedt dit boek een overkoepelend instrumentarium om met die veelheid om te gaan.
Het boek is bedoeld voor studenten die worden opgeleid voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, en verder voor ouders, docenten en beleidsmakers.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)R. Ritzen
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF

Reviews

Filosofie van het onderwijs (Paperback)
Schrijf als eerste een review!